6974.39.54.54
Τα οφέλη της γύρης

Τα οφέλη της γύρης

Η γύρη είναι τα αρσενικά αναπαραγωγικά κύτταρα των ανθέων και αποτελεί τη βάση της διατροφής των μελισσών. Οι έρευνες έχουν δείξει πως η γύρη δεν είναι μόνο μια υπερτροφή για τις μέλισσες αλλά και για εμάς ,αφού είναι πλούσια σε πρωτεΐνη προσφέροντας ενέργεια σε όσους τη χρειάζονται όπως άτομα που γυμνάζονται ή αθλούνται. Επιπλέον περιέχει μέταλλα, ένζυμα, υδατάνθρακες και βιταμίνες. Η κατανάλωσή της βοηθάει να νιώσουμε γεμάτοι ενέργεια ενώ βοηθάει το ανοσοποιητικό μας σύστημα να δυναμώσει.

Η κατανάλωση γύρης προσφέρει αρκετά οφέλη στον οργανισμό μας, μεταξύ αυτών θα βρούμε και την ύφεση ορισμένων αλλεργιών, τη βελτίωση της πέψης χάρη σε διάφορα ένζυμα που περιέχει αλλά και την ενδυνάμωση του καρδιαγγειακού συστήματος. Επιπλέον χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα που έχει σε αντιοξειδωτικά βοηθάει την άμυνα του οργανισμού θωρακίζοντας το σώμα μας ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Επίσης έχει αντιφλεγμονώδη δράση η οποία βοηθάει στη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση και το έκζεμα.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της γύρης αρχίζουν να φαίνονται πολύ σύντομα, μόλις 2 – 4 μήνες από όταν ξεκινήσουμε να την καταναλώνουμε. Η ποσότητα νωπής γύρης που πρέπει να καταναλώνουμε είναι αρχικά 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού, μέχρι να τη συνηθίσει το στομάχι μας, την οποία μπορούμε σταδιακά να την αυξήσουμε μέχρι τα 2 κουταλάκια του γλυκού. Για να μη χαλάσει η γύρη μας τη διατηρούμε μέχρι περίπου τα 2 χρόνια στην κατάψυξη.

Τα οφέλη της γύρης
Close Menu