6974.39.54.54
Ποιοτικό μέλι για βρέφη

Ποιοτικό μέλι για βρέφη

Το μέλι είναι μια ποιοτική τροφή με υψηλή θρεπτική αξία πλούσια σε μέταλλα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά η οποία παράλληλα έχει αξεπέραστη γεύση. Είναι ένα τρόφιμο το οποίο πρέπει να καταναλώνουν όλοι ,παιδιά και μεγάλοι, όμως για τα βρέφη η κατανάλωσή του είναι απαγορευτική. Ας δούμε γιατί συμβαίνει ακριβώς και για ποιο λόγο θα πρέπει να προσέξουμε πριν δώσουμε μέλι σε βρέφη.

Το μέλι είναι ένα φυσικό ανεπεξέργαστο τρόφιμο και ως τέτοιο μπορεί να περιέχει σπόρους από το βακτήριο Clostridium botulinum, το οποίο προκαλέσει αλλαντίαση. Η αλλαντίαση είναι μια ασθένεια η οποία επηρεάζει το νευρικό σύστημα λόγω μιας νευροτοξίνης που παράγεται από το κλωστρίδιο στο έντερο. Οι τοξίνες αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για ένα βρέφος αφού επηρεάζουν το νευρικό και μυϊκό του σύστημα, κάτι το οποίο μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταπιεί, να κινηθεί ή ακόμα και να αναπνεύσει. Η αλλαντίαση είναι μια πολύ σπάνια ασθένεια η οποία γιατρεύεται.

Το κλωστρίδιο καταστρέφεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες έτσι ένα απλό ψήσιμο ή βράσιμο του τροφίμου δεν επαρκεί. Δεν χρησιμοποιούμε μέλι, ούτε καν το δικό μας, για να το βάλουμε σε κουλουράκια, γιαούρτι ή κέικ και ενημερώνουμε τους οικείους μας για τον κίνδυνο που υπάρχει. Μόλις το βρέφος μας ξεπεράσει τους 12 μήνες το ανοσοποιητικό και γαστρεντερικό του σύστημα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει από μόνο του το κλωστρίδιο και η κατανάλωση του μελιού όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και συστήνεται.

Ποιοτικό μέλι για βρέφη
Close Menu