6974.39.54.54
Μέλι ενάντια στο βήχα

Μέλι ενάντια στο βήχα

Ένα από τα καλύτερα φάρμακα για να καταπολεμήσουμε τη βήχα και τον πονόλαιμο είναι το μέλι. Η καταπραϋντική δράση του μελιού είναι γνωστή από πολύ παλιά και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με διάφορους τρόπους.

Μία κουταλιά μέλι σε ζεστό νερό συνδυασμένη με κανέλα και λεμόνι ανακουφίζει κατευθείαν από τα συμπτώματα του βήχα. Επίσης μια άλλη συνταγή που μπορούμε να δοκιμάσουμε είναι ζεστό γάλα με μέλι το οποίο όχι μόνο ανακουφίζει από τον πονόλαιμο αλλά και καταπολεμά τον πόνο στο στήθος. Όλα τα είδη μελιού έχουν θετική επίδραση στον πονόλαιμο, φαίνεται όμως πως κάποια είδη μελιού όπως το θυμαρίσιο και αυτό από εσπεριδοειδή έχουν χαρακτηριστικά τα οποία έχουν πιο έντονη δράση.

Η χρήση του μελιού για το βήχα είναι μια πρακτική που μας έρχεται από πολύ παλιά. Οι αρχαίοι Έλληνες φαίνεται πως γνώριζαν την ευεργετική δράση που έχει το μέλι για να ανακουφίσει από τον βήχα. Σήμερα όμως η επιστημονική κοινότητα έρχεται να επιβεβαιώσει με έρευνες αυτό που εδώ και χιλιετίες ήταν κοινό μυστικό. Οι έρευνες έδειξαν την ευεργετική επίδραση του μελιού στον πονόλαιμο τόσο σε παιδιά όσο και σε μεγάλους.

Ο ακριβής λόγος για τον οποίο το μέλι παρουσιάζει αυτή τη δράση είναι άγνωστος όμως κάποιοι επιστήμονες υποθέτουν πως οφείλεται στο υψηλό κολλώδες και ιξώδες που έχει. Επιπλέον το μέλι είναι γνωστό για την αντιβακτηριδιακή και την αντιμικροβιακή του δράση κάτι το οποίο σίγουρα βοηθάει στην καταπολέμηση της γρίπης

Το μέλι για την υγεία
Close Menu