6974.39.54.54
Οι θερμίδες στο μέλι

Οι θερμίδες στο μέλι

Κάτι το οποίο αναρωτιούνται πολλοί καταναλωτές είναι η θερμιδική αξία του μελιού, όμως την απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι εύκολη. Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν του οποίου η σύσταση αλλάζει ανάλογα με την προέλευση του μελιού. Ένα λιγότερο γλυκό μέλι όπως της κουμαριάς ή της καστανιάς έχει λιγότερες θερμίδες από ένα γλυκό μέλι όπως το θυμαρίσιο.

Σαν γενικό κανόνα μπορούμε να θυμόμαστε πως μια κουταλιά της σούπας μέλι περιέχει 64 θερμίδες ενώ ένα κουταλάκι του γλυκού 22. Ένα από τα προτερήματα του μελιού είναι ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης, κάτι που σημαίνει πως η ζάχαρη απορροφάται πιο αργά από τον οργανισμό μας με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε λιγότερη ποσότητα. Όμως τα θετικά του μελιού δεν σταματούν εδώ, πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και αντιοξειδωτικές ουσίες προσφέρει στον οργανισμό μας μια πλούσια γκάμα από πολύτιμα συστατικά για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.

Το μέλι λοιπόν είναι ένα προϊόν το οποίο, ως γλυκαντική ουσία που είναι, περιέχει αρκετές θερμίδες, περίπου τις ίδιες με τη ζάχαρη. Όμως η διατροφική του αξία, η συμβολή του στη σωστή λειτουργία του οργανισμού είναι αδιαμφισβήτητη. Το μέλι πρέπει να περιλαμβάνεται σε ένα ολοκληρωμένο διατροφικό πλάνο και είναι απαραίτητο στοιχείο μιας ισορροπημένης διατροφής.

Οι θερμίδες στο μέλι
Close Menu