6974.39.54.54

Ορεινό μέλι

Το μέλι που παράγεται στις ορεινές περιοχές της χώρας μας εκεί όπου όλα είναι ακόμα παρθένα μακριά από την ανθρώπινη δραστηριότητα, από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τα φυτοφάρμακα.

Το ορεινό μέλι της Beesart προέρχεται από τα ορεινά μέρη της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Ευρυτανίας, της Εύβοιας και της Χαλκιδικής. Τοποθετούμε τα μελίσσια μας σε προεπιλεγμένες θέσεις εκεί όπου οι μέλισσες μπορούν ανενόχλητες, μακριά από τον ανθρωπογενή παράγοντα, να εργάζονται ακούραστα παράγοντας γευστικό και ποιοτικό μέλι.

Το ορεινό μας μέλι περικλείει τα αρώματα και τις μοσχοβολιές τους δάσους, του πεύκου και του ελάτου, των αγριολούλουδων και των αγριοβοτάνων. Ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις και σας μεταφέρει σε δάση σκιερά και λιβάδια ηλιόλουστα όπου οι ακτίνες του ήλιου και η πρωινή δροσιά προσφέρουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Η Beesart παράγει υψηλής διατροφικής αξίας ορεινό μέλι από έλατο, πεύκο, καστανιά και βελανιδιά. Το κάθε ένα από αυτά έχει τις ιδιαιτερότητές του και τα χαρακτηριστικά του τα οποία το κάνουν να ξεχωρίζει. Εμείς με σεβασμό προς τη φύση και τις αξίες που αντιπροσωπεύουμε παράγουμε για εσάς ότι πιο αγνό μπορεί να μας δώσει η ελληνική φύση, το ορεινό μέλι.

Το πευκόμελό μας συλλέγεται από την ορεινή Κορινθία, την Εύβοια, την Αρκαδία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Χαλκιδική και την Πελοπόννησο. Έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα για αυτό δεν κρυσταλλώνει σχεδόν ποτέ.  Το μέλι πεύκου αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής μελιού αφού φτάνει το 65%. Είναι μελιτώματος αφού προέρχεται από τις μελιτώδεις εκκρίσεις του εντόμου της βαμβακάδας το οποίο παρασιτεί στο πεύκο. Το άρωμά του είναι ιδιαίτερο ενώ η γεύση του δεν είναι ιδιαίτερα γλυκιά. Το χρώμα του είναι σκούρο όμως διαφέρει ανάλογα με την περίοδο παραγωγής του. Είναι ένα από τα μέλια με την υψηλότερη διατροφική αξία αφού είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επιπλέον οι ευεργετικές του ιδιότητες το κάνουν απαραίτητο σε κάθε σπίτι αφού είναι ιδανικό για να καταπραΰνει τον πονόλαιμο και τον βήχα.

Ένα άλλο σημαντικό φυτό για την μελισσοκομία που μας δίνει ορεινό μέλι υψηλής αξίας είναι η βελανιδιά. Το μέλι βελανιδιάς ή δρυός ξεχωρίζει για το σκούρο σχεδόν μαύρο χρώμα του, το δρύινο άρωμά του και για τη χαμηλής γλυκύτητας γεμάτη γεύση του. Προέρχεται από το νέκταρ του άνθους της βελανιδιάς το οποίο συλλέγουν σε ορεινές τοποθεσίες οι μέλισσές μας. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά κάτι το οποίο συμβάλει στην υψηλή διατροφική του αξία ενώ επιπλέον περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία σε μεγάλες ποσότητες. Ανήκει στην κατηγορία των μελιών που κρυσταλλώνουν σχετικά δύσκολα.

Το μέλι από έλατο αποτελεί περίπου το 10% της ελληνικής παραγωγής μελιού. Η Beesart συλλέγει το μέλι της από τις ελατοσκέπαστες βουνοπλαγιές των Τρικάλων, της Αρκαδίας, της Ευρυτανίας, της Πελοποννήσου και της Αρκαδίας. Είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό μέλι το οποίο παράγεται από το μελίτωμα κοκκοειδών και αφίδων. Είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία ενώ είναι ιδανικό για όποιον έχει γαστρεντερικά προβλήματα. Το χρώμα του διαφέρει ανάλογα από την περιοχή της συλλογής του και μπορεί να είναι μαύρο, κόκκινο ή και περλέ. Είναι ένα μέλι με απαλό άρωμα και γεύση το οποίο κρυσταλλώνει δύσκολα.

Το μέλι καστανιάς είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία μελιού το οποίο συνεχώς κερδίζει φανατικούς θαυμαστές. Η πλούσια θρεπτική του αξία καθώς και η μεγάλη του περιεκτικότητα του σε γυρεόκοκκους το κατατάσσουν με ευκολία σε ένα από τα πιο ευεργετικά μέλια που παράγουμε. Το χρώμα του ποικίλει και μπορεί να είναι από σκούρο καφέ μέχρι κόκκινο και μαύρο. Έχει έντονο άρωμα το οποίο έχει μεγάλη διάρκεια. Η γεύση του είναι ελαφρώς πικρή και χάρη σε αυτή έχει αποκτήσει θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε γλυκόζη κρυσταλλώνει δύσκολα.

Close Menu