6974.39.54.54
Μέλι για διαβητικούς

Μέλι για διαβητικούς

Όπως γνωρίζουμε όλοι οι διαβητικοί πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση γλυκών ουσιών, όμως τελικά δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η ποσότητα ζάχαρης αλλά συνολική πρόσληψη υδατανθράκων και αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ενός τροφίμου. Ο γλυκαιμικός δείκτης μας δείχνει πόσο αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου.

Το μέλι είναι από τα τρόφιμα με τους χαμηλότερους γλυκαιμικούς δείκτες, περίπου 55, χαμηλότερο από αυτόν της ζάχαρης που είναι 68. Παράλληλα επειδή είναι πιο γλυκό από τη ζάχαρη χρειάζεται μικρότερη ποσότητα για να έχουμε το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα. Κάποια από τα είδη μελιού προτείνονται για κατανάλωση από διαβητικούς όπως το μέλι ερείκης ή καστανιάς.

Έρευνες που έχουν γίνει έχουν δείξει πως το μέλι δρα ευεργετικά στην καθυστέρηση ή την ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 σε παχύσαρκα παιδιά. Η καθημερινή κατανάλωση μελιού από άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 φαίνεται να έχει θετική επίδραση στις μεταβολικές διαταραχές που προκαλεί αυτός ο τύπος διαβήτη.

Η καθημερινή κατανάλωση μελιού συνιστάται όχι μόνο για τους διαβητικούς αλλά για όλους όσους θέλουν να έχουν μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά τα οποία είναι απαραίτητα στον οργανισμό μας ενώ παράλληλα προσφέρει και μεγάλη γευστική ικανοποίηση. Λέμε ναι στο μέλι για τα άτομα με διαβήτη όμως πάντα με προσοχή στις ποσότητες πρόσληψης.

Close Menu