6974.39.54.54

Η εταιρεία μας

Η Beesart δημιουργήθηκε με στόχο την παραγωγή ποιοτικού μελιού. Από παλιά ασκούσαμε ερασιτεχνικά την τέχνη της μελισσοκομίας και με το ίδιο πάθος την υπηρετούμε μέχρι σήμερα.

Το μέλι μας

Αφοσίωση, διαρκής επιμόρφωση και ταξίδια με τις μέλισσες, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τη μοναδική γεύση στο μέλι Beesart! Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ποιότητα που θέλουμε να ξεχωρίζει!

Η Beesart ιδρύθηκε το 2010 ως αποτέλεσμα της μακράς εμπειρίας και της εντριφής μας στον μικρόκοσμο της μέλισσας και της κυψέλης, έναν κόσμο μαγικό που μας κέρδισε από την πρώτη επαφή που είχαμε.

Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση που στόχο έχει την παραγωγή ελληνικού μελιού μακριά από μέρη όπου η δραστηριότητα του ανθρώπου επιβαρύνει το νέκταρ των λουλουδιών και τα μελιτώματα των δέντρων με ρύπους και φυτοφάρμακα.

Το μικρόβιο της μελισσοκομίας βρίσκεται μέσα μας από τα παιδικά χρόνια, από τότε που καλοκαίρια τα περνούσαμε στο χωριό μας κοντά στα Τρίκαλα, όπου ο παππούς εξασκούσε ερασιτεχνικά την μελισσοκομία.

Λίγες κυψέλες, ίσα ίσα να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειάς μας. Εγώ ακούραστος δίπλα του να ρουφάω κάθε λέξη, κάθε κίνηση που έκανε για να περιποιηθεί τα μελίσσια και τις μέλισσες. Όταν τον άκουγα να μιλάει για το μέλι καταλάβαινα την αγάπη του για την τέχνη της μέλισσας.

Ο σπόρος που με μαεστρία έσπειρε ο παππούς μου άρχισε σιγά σιγά να μεγαλώνει και να ανθίζει. Τα πρώτα βήματα δειλά για να καλυφθούν οι ανάγκες μας, από το 2000 έως το 2010 ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος έμαθα πολλά.

Το δέντρο μεγάλωσε και έδωσε καρπούς και όταν ήρθε ο καιρός και ωρίμασε ήμουν και εγώ έτοιμος. Μαζί με την ακούραστη σύντροφο και σύζυγο εξασκούμε πλέον επαγγελματικά την μελισσοκομία ιδρύοντας την Beesart.

Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε ενεργά με τη νομαδική μελισσοκομία μεταφέροντας τα μελίσσια μας εκεί που οι συνθήκες είναι κατάλληλες για την παραγωγή μελιού αρίστης ποιότητας. Χάρη στην μετακίνηση των μελισσοκυψελών οι μέλισσες βρίσκουν γύρη και νέκταρ καθ’ όλη τη διάρκεια της μελισσοκομικής περιόδου εκεί που η χλωρίδα της χώρας μας είναι ακόμα παρθένα και αμόλυντη.

Το μέλι μας παράγεται με φυσικές μεθόδους με μόνο βοηθό στο ταξίδι μας αυτό τη μέλισσα. Την άοκνη εργάτρια που παράγει ένα από τα πολυτιμότερα και θρεπτικότερα προϊόντα που έχει να μας προσφέρει η ελληνική γη. Εμείς με τη σειρά μας τρυγούμε το μέλι και το συσκευάζουμε με τέτοιον τρόπο που η σύνθεσή του δεν αλλοιώνεται και φτάνει σε εσάς όπως το μας το έδωσε η φύση.

Εφαρμόζοντας τεχνικές ορθής μελισσοκομικής πρακτικής έχουμε καταφέρει να παράγουμε φυσικά το μέλι της Beesart. Μέλι θυμαριού, καστανιάς, ελάτης, πεύκου, ερείκης, βελανιδιάς, πορτοκαλιάς καθώς και μέλι δάσους αποτελούν τα εκλεκτά μας μέλια. Παράλληλα από την εταιρεία μας θα βρείτε νοστιμότατες μπάρες δημητριακών, βασιλικό πολτό και γύρη.

Λίγα λόγια για το μέλι

Τα σημαντικότερα άρθρα για το Ελληνικό μέλι και την μελισσοκομία στην χώρα μας.

Close Menu